Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den. Citronen blir nästan karameliserad och får en lite söt smak, perfekt till grillad fisk eller kött
Marulk tycker jag kan beskrivas som motsvarigheten till köttets oxfilé. Marulk. På varma tallrikar lägger du upp lite risotto, lägger på en marulksskiva, toppar med hummerkött och napperar lite hummersås runt om, servera med en citronklyfta
Skär upp marulksfilén i tolv bitar. Varva marulk och sparrisknyten på spetten. Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur. 800 g marulksfilé
Köttet är vitt och fast och passar ypperligt att både grilla, steka och koka. Vi tänker avsluta augustimånad på ett storstilat sätt genom att bjuda er på ugnsbakad marulk
Marulken smakade verkligen gott, köttet var fast med en mjuk smak. Tiden går så himla fort och innan vi vet ordet av det så sitter vi och öppnar julklappar, proppar oss fulla av sill, skinka, köttbullar och annat från julbordet
Jag valde idag marulk som är lite annorlunda i köttet än annan fisk, påminner mycket om en köttbit. Lägg upp risotton på en tallrik, häll över kantarellerna och några bitar marulk, glöm inte att servera vitt vin till maten, jag valde ett vin som jag blev rekommenderad på Systembolaget, dom sa att det skulle passa bra både i risotton och att dricka till, ett vitt vin ifrån Sicilien, Santagostino Catarratto-Chardonnay (nr 12464)