Serverad i glas Street martini, Orrefors. Saffransmousse dekorerad med saffranshonung och silverkulorTill nyårsmiddagen serverade vi detta år en enkel saffransmousse som vi hittat receptet till i tidningen Hus och Hem
Den är så känd att den nästan kan jämföra sig med klassiker som Dry Martini och Manhattan. Jag prövade en liten skapelse från min favorit Trader Vic’s Bartenders Guide som inte innehöll rom
Som grädde på moset finns också fylliga kapitel om de mest klassiska drinkarna (Manhattan, Dry Martini och andra evergreens), en ”Resource Guide” som hjälper dig hitta obskyra ingredienser och ett fint kapitel om moderna cocktailhjältar
- Öl, ofta hantverksmässig öl men även Dry Martini. DOSAS DRY MARTINI. e plats i Årets Bartender 2013 och två guldmedaljer SM I Dry Martini (2004 och 2006)
Gjord på Star Ruby blir Dry Martinin en modern klassiker med en lite rundare mindre spritig smak. Kyl glasen, förvara Star Rubyflaskan i kylen och lägg shakern i frysen
Passar klockrent i en Bloody Mary, eller varför inte en dill pickle Martini. Låt sockerlagen svalna och blanda sen ut med citronspriten, du ska ha dubbelt så mycket sockerlag som sprit
Dry Martini är nog den mest klassiska av alla cocktails och definitivt den mest kända. Många tycker, på rejält oklara grunder att Martinin ska vara så torr att man inte ska hälla i någon vermouth alls utan istället vända sig mot Italien när man slår upp den