Martin recept

Martin Johanssons kalljästa frukostbullar

”Det här är frukostbrödens svar på Caroline af Ugglas sångskola, alla kan baka dem”, så säger Martin Johansson om sina kalljästa frukostbullar och jag kan inget annat än att hålla med honom
Martinas gräddtårta

Martinas gräddtårta

På den understa botten breds krossad ananas med spad ut och vaniljkräm. Lägg på nästa botten och bred ut hallonsylt och ev vaniljkräm
Martinas franska lantbröd

Martinas franska lantbröd

Vi har tidigare i bloggen träffat Martina Koch, en stolt Assistentägare. Martina delar med sig av ett av sina favoritrecept, nämligen ett fanskt lantbröd, perfekt exempelvis till bruchetta
Martinas frallor

Martinas frallor

Ingredienser - 15 st. 50 g jäst. 5 dl vatten. 2 msk olja. 2 tsk salt. 1 msk honung. 1 dl krossade linfrö. 3 dl dinkelmjöl
Falukorvsgryta Martin

Falukorvsgryta Martin

Fräs löken i olja. Tillsätt med korta intervaller först falukorven och sedan tomatpuré. Fyll på med vatten och senap
Martinas frallor

Martinas frallor

Martina Kommentar. Martina. Martina ca 188 kcal/port räknat på 15 frallor ca 15 frallor 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt 1 msk honung 1 dl krossade linfrö 3 dl dinkelmjöl 5 dl fullkornsvetemjöl 3 dl vetemjöl Gör så här
Martin i Hästens surdegsbröd

Martin i Hästens surdegsbröd

Jag har i alla fall varit hos Martin i Hästen och hämtat surdeg. Ska försöka komma ikapp Martin i Hästen på bakfronten, inte komma förbi utan bara minska avståndet

Martin svarar. ✌

) skickade vidare en utmaning, till Martin. Martin svarar. Vad är det frågan om. Två blogg-utmaningar besvarade på samma dag
Kardemummabullar - Martin Johanssons recept

Kardemummabullar - Martin Johanssons recept

0,5 msk kardemummakärnor (5 g) 0,25 förp jäst (12 g) 75 g smör 1,25 dl mjölk (125 g) 1,25 dl vatten (125 g) 0,75 dl strösocker (75 g) 1 tsk salt (6 g) 7 dl vetemjöl (420 g)
Kanelbullar à la Martin

Kanelbullar à la Martin

Jag vet, kanelbullens dag kom och gick men fick igår ett stort sug efter att ha sett Martins video på Kivistössä bloggens Facebooksida