Det är alltså ren choklad som täcker tårtan men istället för att täcka den uppifrån och nedåt som man täcker en tårta med marsipan har jag skapat en tjockare cylinder av egenhändigt tillverkad chokladfondant (recept står längre ned)
Allra trevligast blir den om man gör den själv, från grunden, men om man har lite mindre tålamod och tårtsuget är stort går det förstås utmärkt att köpa både färdig sylt, vaniljkräm och marsipan
Spacklad med chokladganache och täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande ganache, färska hallon och vinbär, maränger ,praliner och en sockerros
sockermassa (eller marsipan). Som fyllning mellan dem blev det svartvinbärsmousse (som blev mer lila i färgen) och runtom hela tårtan gjorde jag vit chokladfrosting smaksatt med lime
Munkänslan lätt med marsipan, röda äpplen och stjärnanis. Smaken har ett tydligt syrligt anslag som av omogna röda eller vita vinbär, som sen går över i äppelkartssyrlig, Frukter en också en ton som känns lite kemisk
Men väldigt många blir förvånade när du de får veta vad det goa under marsipanen var. Den passar jätte bra ihop med hallon, jordgubbar, blåbär, vinbär och granatäpple
Jag hade svarta vinbär i frysen, grädde i kylen och en burk med Chocolate condensed milk, hasselnötter, marsipan och sockerpasta i skafferiet och vad gör man då
Rör samman lagen med vinbär, saft, lagerblad och ev lök. Svartvinbärs sill 1 brk. ca 20 färska svarta vinbär. 5 dl outspädd svartvinbärssaft. Syrenkakor med marsipan 25 st. 200 g marsipan(mandelmassa). Svartvinbärs sill 1 brk lagen enligt ovan. 1 brk sillfileér, 420 g ca 20 färska svarta vinbär. 5 dl outspädd svartvinbärssaft. Syrenkakor med marsipan 25 st. 200 g marsipan(mandelmassa)