½ dl vit sirap. 1 dl riven marsipan. Låt smöret ligga framme en stund så att det blir mjukt. Töm i alla ingredienserna i en bunke och kör en stund med elvisp
½ dl ljus sirap. I år gjorde jag saffransbullar fyllda med marsipan, istället för vanliga lussekatter. Pensla de nygräddade bullarna med sirap utrörd med en skvätt vatten och strö genast över strösocker
Kavla sedan ut degen och arbeta med den på samma sätt som marsipan och dekorera fritt. Lägg sockret i en skål och häll sedan i blandningen (och karamellfärgen vid behov av annan färg) tillsätt sirapen och arbeta det till en fin mjuk deg och tillsätt i slutet oljan
För er som inte vet vad Mozartkulor är, kan jag berätta att det är supergoda kulor av mandelmassa eller marsipan med en kärna av nougat som har doppats i choklad
Tårtan ska ha en speciell form med lutande kanter och den klassiska varianten består av sockerkaka i botten och på toppen samt kanterna varvas med sockerkaka och marsipan om vartannat
Nar kakan har svalnat kla den i marsipan och sedan sockerpaste och dekorera fritt. Fortsatt att vispa medan du tillsatter kruddorna, vaniljen, sirapen och saltet
Så här gör du marsipanbollar. Dela upp marsipanen i små bitar och rulla ut till små bollar. Lägg en bit tryffel i mitten och rulla in tryffeln i marsipanen