Marsipan rom recept

Mozartkulor med rom

Mozartkulor med rom

Mozartkulor med rom – runda chokladdoppade kulor med en kärna av nougat i mandelmassa smaksatt med mörk rom
Marsipanpraliner med rom

Marsipanpraliner med rom

Arbeta in rom i marsipanen och forma till små kulor. Häll lite choklad över varje marsipanpralin och strö över kokos
Dammsugare

Dammsugare

Spritsa en tjock sträng fyllning i mitten av varje marsipanlängd. Gillar man inte punsch går det utmärkt att smaksätta rullarna med något man tycker bättre om – rom, vanilj eller varför inte apelsinskal
Julgodis av mandelmassa, valnötter och choklad

Julgodis av mandelmassa, valnötter och choklad

Lägg dem i en liten skål och häll på rom. 200 gram marsipan/mandelmassa (jag tog mandelmassa). ca 2 msk mörk rom. 200 gram marsipan/mandelmassa (jag tog mandelmassa). ca 2 msk mörk rom
Klassiska Punchrullar/Dammsugare

Klassiska Punchrullar/Dammsugare

Klä in rullarna i marsipanen, fäst ändarna med lite vatten. Välj om du vill smaksätta med punch, annars finns det arraks- eller romessens i bakhyllan att smaksätta med
Stollen - Dresdner christstollen

Stollen - Dresdner christstollen

Vi har såvidt fordøyd både ribbe og pinnekjøtt og kost oss med hjemmelaget karamellpudding, småkaker og marsipan
Marsipanstollen - tysk julkaka

Marsipanstollen - tysk julkaka

Marsipanstollen blev för mig en ny upplevelse när jag var i tonåren och bodde hos farmor. I den varianten som farmor hade köpt fanns det en marsipanfyllning, vilket gjorde kakan saftig och god
Stollenbullar och Citronbullar

Stollenbullar och Citronbullar

Stollen är en tysk julkaka gjord på en mäktig vetedeg som kryddas på olika sätt, tex med muskotnöt, kanel, kardemumma, kanderade citrusskal och ofta innehåller den romrussin och ibland även marsipan
Sockerfria marsipanpraliner

Sockerfria marsipanpraliner

apelsin, kanel, rom, arrak, vanilj, kaffe eller saffran är några förslag. I år ville jag göra något med marsipan och det blev två versioner, en med vaniljsmak och mörk choklad och en färgad med rödbetspulver och ett överdrag av vit choklad
Tårta till Alla hjärtans dag

Tårta till Alla hjärtans dag

Kavla mellan plastfolie för att slippa kladd och marsipan som fastnar.  1 påse med spritpraliner, de som smakar punsch, körsbär, rom osv3 dl grädde1 påse snabbgelatinKrossa pralinerna i en bunke, vispa grädden löst i en annan bunke. Kavla sen ut 500 g marsipan som har färgats in i en fin färg, förslagsvis rosa. Dag 2 kokade jag vaniljkrämen, spacklade tårtan, la på marsipan och dekorerade - och åt
Julens pakettårta

Julens pakettårta

Arbeta den med florsocker och lite äggvita till marsipan. med några msk rom. Färga den resterande marsipanen rosa och grön
Siciliansk CassataTårta

Siciliansk CassataTårta

Tårtan ska ha en speciell form med lutande kanter och den klassiska varianten består av sockerkaka i botten och på toppen samt kanterna varvas med sockerkaka och marsipan om vartannat
Julpraliner

Julpraliner

) Till pralinerna använde jag även en bit pistagemarsipan som jag köpte på julmarknaden på rådhustorget
Vårlängtan

Vårlängtan

Jag tror aldrig jag lyckats klä in tårtan i sockerpasta eller marsipan så perfekt som denna, lite längre ned visar jag dig hur jag gjorde