Överst, ett lock av vit marsipan. Jag struntade dessutom i att tillsätta likör till vaniljkrämen, jag är nämligen inget stort fan av spritsmak i bakverk
Marsipanen är färgat i brunt och ådrorna har jag gjort för hand ,bara rispat lite kors och tvärs. Tårtans innehåll är ett lager björnbärsmousse,och två lager vaniljbavorise smaksatt med Mozarts likör
Bottnarna är helt vanliga tårtanslag och tårtan täcktes sedan med vit marsipan. Det går även enkelt att smaksätta den med exempelvis, starkt kaffe, likör, sprit, choklad osv
Tårtan ska ha en speciell form med lutande kanter och den klassiska varianten består av sockerkaka i botten och på toppen samt kanterna varvas med sockerkaka och marsipan om vartannat
Riv marsipanen och blanda den med likör och florsocker. 2 msk likör Baileys eller Cointreau. Forma små ovala bröd och ställ dem att torka till ett par timmar
Jag fick världens feeling för marsipan igår så jag tog med mig min pojkvän på promenad och då promenerade vi bort till Willys så jag kunde köpa den där marsipanen
Smörkrämen används för att spackla tårtan innan man lägger på sugerpaste eller marsipan för att förhindra att den svettas, vilket den gör om den kommer i kontakt med grädde
Marsipanägg, pralin med flytande apelsinfyllning och ägg av nougat doppade i choklad. Marsipan med bittermandel och vanilj100g mandel70g socker30g vit sirap1 msk hemgjort vaniljsocker5st bittermandlar1msk sötmandelolja1/2 äggvitaSkålla och skala mandeln. Blanda i likören och vaniljsochret och värm det i ugnen 5 minuter för att alkohol ska avdunsta