Marsipanstollen blev för mig en ny upplevelse när jag var i tonåren och bodde hos farmor. I den varianten som farmor hade köpt fanns det en marsipanfyllning, vilket gjorde kakan saftig och god
Stollen är en tysk julkaka gjord på en mäktig vetedeg som kryddas på olika sätt, tex med muskotnöt, kanel, kardemumma, kanderade citrusskal och ofta innehåller den romrussin och ibland även marsipan
Tårtan ska ha en speciell form med lutande kanter och den klassiska varianten består av sockerkaka i botten och på toppen samt kanterna varvas med sockerkaka och marsipan om vartannat
Efter att ha bakat en Rom-Russinkladdkaka idag så spann jag vidare på denna idé och tänkte att jag till julen måste prova att baka en kladdkaka med inspiration av min favoritstolle som är smaksatt med vanilj, citron och Rom-Russin och är fylld med marsipan
Tryck fast korinterna eller chokladkulorna så att de blir som kakans ögon. Korinter eller små chokladkulor ( brukar finnas bland bakgrejorna i affären)
Grovriv marsipanen i en stor bunke och droppa på gulfärg. 500 g färdig marsipan. 1-2 msk korinter. Olja händerna (så de inte blir infärgade) och knåda in färgen så jämnt som möjligt