För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Klä in i marsipan eller sockerpasta. ) Björnbär och vit choklad Lingon och mjölkchoklad Hallon och lakritspulver Blåbär och citron Kanel, kardemumma, pepparkakskrydda Citron, lime, apelsin (rivet skal av ekologisk citrus eller marmelad) Tiramisu/Mocka
Blanda allt i en skål till du har en jämn smet, smaka av med kardemumma. 1/1-1 msk kardemumma. 200 gram fint riven marsipan. 1 tsk malen kardemumma. 2 ägg 1/1-1 msk kardemumma. 200 gram fint riven marsipan. 1 tsk malen kardemumma
Jag har aldrig riktigt kunnat med det här med mandelmassa eller marsipan och om jag ska äta semlor blir det följaktligen av en mer ”oäkta” sort där mandelmassan har bytts ut mot något godare, som hallon eller vaniljkräm
Stollen är en tysk julkaka gjord på en mäktig vetedeg som kryddas på olika sätt, tex med muskotnöt, kanel, kardemumma, kanderade citrusskal och ofta innehåller den romrussin och ibland även marsipan
Blanda allt i en skål till du har en jämn smet, smaka av med kardemumma. 1/1-1 msk kardemumma. 200 gram fint riven marsipan. 1 tsk malen kardemumma. 2 ägg 1/1-1 msk kardemumma. 200 gram fint riven marsipan. 1 tsk malen kardemumma