Lättast är det att ta en tallrik och pressa den lätt mot marsipanen så att det bildas en cirkel, sedan skär man först ett kryss och så ytterligare ett kryss
Idag vill jag bjuda på ett nytt gott julgodis recept - nämligen på julmarsipan. eller ½ msk färsk apelsinjuice + någon droppe saffransarom / or ½ tbsp fresh orange juice + a drop of saffron aroma
Syrenkakor med marsipan 25 st. 200 g marsipan(mandelmassa). 1 msk koncentrerad apelsinjuice. Syrenkakor med marsipan 25 st. 200 g marsipan(mandelmassa). 1 msk koncentrerad apelsinjuice
Pyttsa över apelsinjuicen (om det är sur apelsinjuice så rör ner lite socker i juicen) över kakan. Mandelmjölet ger den en lätt touch av marsipan och sen är det både apelsinsaft och skal i den som ger en saftig apelsinsmak
citgrus- eller apelsinjuice. Rör ner 1-2 tsk vatten, citrus- eller apelsinjuice. Ta 25 g vit marsipan och lite hushållsfärg och gör små morötter. 25 g marsipan