½ dl marsalavin. ½ dl marsalavin. Häll på marsalavinet och låt alkoholen koka bort, 1 minut ungefär. . Tisdagar och torsdagar har jag kvällskurs, vilket innebär att jag inte är hemma förrän lite innan 20
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Lyft över fräset med en hålslev i en skål och deglasera pannan med 1dl Marsalavin och reducera till hälften, slå på 1dl kalvbuljong och låt koka upp, lägg i färsen, låt puttra 2 minuter. 1dl Marsalavin och reducera till hälften, slå på
Jordgubbar marinerade i marsalavin och basilika. Basilikan kan bytas ut mot mynta om man vill och marsalavinet kan ersättas med något annat sött dessertvin, sherry eller rent av en god balsamvinäger
2 msk marsalavin, konjak, amaretto eller annan likör. 2 ägg 4 msk strösocker 2 msk marsalavin, konjak, amaretto eller annan likör 225 g mascarpone 12 savoiardikex 1,5 dl starkt kaffe
2-3 dl Marsalavin. 2-3 dl Marsalavin. En härlig hösträtt med smakrik kyckling dränkt i marsala. Bland tillbehören finner vi klyftpotatis, stekt svamp och bacon