Marockansk recept

Marockansk linssoppa

Marockansk linssoppa

Det här är en marockansk variant, nästan snarlik med den irakiska där man inte brukar tillsätta vitlök och paprika
Marockansk vegetarisk gryta

Marockansk vegetarisk gryta

Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i bitar. Skala rotsellerin och morötterna och skär dem i bitar som är ca 3 x 3 cm
Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta

286 kcal28,5 g protein12,5 g fett13,1 g kolhydraterMarockansk kycklinggryta, 5 port500 g kycklingfiléer1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk rapsolja2,5 dl matlagningsgrädde1/2 hönsbuljongtärning2,5 dl vatten1 tsk soja1,5 tsk sambal oelek1/2 msk honung1/2 citron, rivet skal1 pkt kikärter2 msk hackad persilja (fryst går bra. Marockansk kycklinggryta, 5 port
Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta

Skär grönsaker samt kyckling i bitar. Stek med olja tills dom är halvfärdiga. Tillsätt vatten och buljong samt kryddorna
Marockansk köttgryta med granatäpple

Marockansk köttgryta med granatäpple

I fredags firade vi min ena bror som fyllt år i veckan med en Marockansk köttgryta med granatäpple. Tillbaka från skåneland efter några sköna dagar
Marockansk gryta på svenska

Marockansk gryta på svenska

I lördags lagade jag en riktigt god marockansk gryta, fast på svenska, eftersom jag hade fläskytterfilé i stället för lamm, nöt eller kyckling
Marockansk gryta med kikärtor

Marockansk gryta med kikärtor

(4 port. )- 1 gul lök, hackad- 2 morötter, hackade- 2 vitlöksklyftor, hackade- 1 burk krossade tomater- 1–2 dl vatten- 1 burk kokta kikärtor- 1 tsk spiskummin- 1 tsk torkad ingefära- 1 tsk malen kanel- 1 dl russin eller torkade aprikoser- 1-2 tsk saltBryn lök, morötter och vitlök i olja i tjockbottnad gryta i några minuter
Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 1 st gul lök(ar) 2 burk(ar) konserverade körsbärstomater 1 tärning(ar) grönsaksbuljong 1 msk tomatpuré 2 tsk honung 1 tsk kanel 1 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 500 gram nötfärs 1 msk olivolja 1 st paprika 0,5 st chilipeppar 1 msk färsk ingefära , riven 3 st vitlöksklyfta(or) 10 st aprikos(er) 0 st salt 0 st svartpeppar Myntayoghurt 1 krm salt , krydda efter smak 1 tsk honung 0,5 kruka(or) mynta 2 dl turkisk yoghurt 1 krm svartpeppar , krydda efter smak Tillbehör 400 gram morötter 4 dl couscous Köp receptet Näringsvärde Kcal
Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Marockansk vegetarisk gryta

Marockansk vegetarisk gryta

Skala morötter och lök. Skär löken i grova bitar och morötterna i breda bitar på snedden. Lägg i en stor gryta och strö över alla kryddorna
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

Var lite rädd om min marockanska köttgryta skulle bli ätbart, men den var faktiskt super god. Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen
Marockansk kyckling med chermoula

Marockansk kyckling med chermoula

Marockansk kyckling med chermoula. Hej allesammans denna sköna söndag. Hur har ni det där ute i sommarsverige
Marockanskt bröd

Marockanskt bröd

Årets första inlägg blir ett recept på bröd, närmare bestämt marockanskt inspirerade platta bröd. De är perfekta som tillbehör på buffébordet, till salladen, som frukostmacka, mellanmål eller att doppa i en god mustig gryta