Marockansk gryta kan varieras i oändlighet. Äntligen har jag införskaffat en tagine. Gurkmeja anges ofta som krydda i marockansk mat, men man kan lugnt strunta i gurkmejan
Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Servera den marockanska kycklingen med couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Blanda alla torra kryddor, doppa kycklingbitarna i kryddblandningen och täck väl
Var lite rädd om min marockanska köttgryta skulle bli ätbart, men den var faktiskt super god. Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen
Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Marockanskkycklingtagine gjord på mitt vis. Det blir förstås ännu godare om man har en riktig tagine och tillagar den som man gör i Marocko, men jag blev mer än nöjd med resultatet
Tagine schmagine. Marockansk kikärtsgryta (6 port. Det går lika bra att göra den här kikärtsgrytan i en vanlig stekgryta, om du – liksom jag – inte äger en sån där lergryta med toppigt lock
Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Så kände jag en dag när jag slog upp tidningen och hittade recept på – marockansk mat. Kikärtstagine. Jag hittade dem i DN, men från början kommer recepten från Markiz Talhaouis marockanska kokbok
Om jag hinner bakar jag gärna ett enkelt marockanskt bröd till den här rätten. Tagine med lammköttbullar och ägg, 4 port. Marockanska platta bröd, 12 st. Tagine med lammköttbullar och ägg, 4 port. Marockanska platta bröd, 12 st
Men jag lagade en vegetarisk marockansk gamilla. Till skillnad från en TAGINE som egentligen åsyftar på självaste grytan - så kokar man då denna likartade rätt i en kastrull, då heter den gamilla