Marockansk tagine recept

TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

Marockansk gryta kan varieras i oändlighet. Äntligen har jag införskaffat en tagine. Gurkmeja anges ofta som krydda i marockansk mat, men man kan lugnt strunta i gurkmejan
Marockansk gryta på svenska

Marockansk gryta på svenska

Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

Var lite rädd om min marockanska köttgryta skulle bli ätbart, men den var faktiskt super god. Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen
Marockansk gryta med aubergine, frukt och kikärter

Marockansk gryta med aubergine, frukt och kikärter

Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Marockansk kycklingtagine

Marockansk kycklingtagine

Marockanskkycklingtagine gjord på mitt vis. Det blir förstås ännu godare om man har en riktig tagine och tillagar den som man gör i Marocko, men jag blev mer än nöjd med resultatet
Marockansk kikärtsgryta

Marockansk kikärtsgryta

Tagine schmagine. Marockansk kikärtsgryta (6 port. Det går lika bra att göra den här kikärtsgrytan i en vanlig stekgryta, om du – liksom jag – inte äger en sån där lergryta med toppigt lock
Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Minnen från Marocko – Tagine med lammköttbullar och ägg

Minnen från Marocko – Tagine med lammköttbullar och ägg

Om jag hinner bakar jag gärna ett enkelt marockanskt bröd till den här rätten. Tagine med lammköttbullar och ägg, 4 port. Marockanska platta bröd, 12 st. Tagine med lammköttbullar och ägg, 4 port. Marockanska platta bröd, 12 st
Billig mat till filminspelning

Billig mat till filminspelning

Men jag lagade en vegetarisk marockansk gamilla. Till skillnad från en TAGINE  som egentligen åsyftar på självaste grytan - så kokar man då denna likartade rätt i en kastrull, då heter den gamilla
Salomella, migrän och så lite kryddor

Salomella, migrän och så lite kryddor

I våras gjorde jag en tolkning av marockanskvego-tagine, fast tillagad i vanlig kastrull. Salmonellan till trots, så lockar den marockanska maten idag
Taginekyckling

Taginekyckling

Lägg samtliga ingredienser i taginen och slå på vinet. Blötlägg taginen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in taginen

Färdigmat från Spoons

En marockansk fest. Tagine är en rätt som tagit sitt namn från den typiska lergrytan som traditionellt används i Marocko och Tunisien

Marockansk kycklinggryta – Tagine

Det marockanska köket räknas ofta till medelhavsköket och är sedan länge ansett som ett av världens mest mångfacetterade