Marockansk kyckling recept

80 Spara
Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta

286 kcal28,5 g protein12,5 g fett13,1 g kolhydraterMarockansk kycklinggryta, 5 port500 g kycklingfiléer1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk rapsolja2,5 dl matlagningsgrädde1/2 hönsbuljongtärning2,5 dl vatten1 tsk soja1,5 tsk sambal oelek1/2 msk honung1/2 citron, rivet skal1 pkt kikärter2 msk hackad persilja (fryst går bra. Marockansk kycklinggryta, 5 port
4 Spara
Marockansk kyckling

Marockansk kyckling

Servera med ris och en brödbit. 3-4 port1000 g kycklinglårklubbor 2 gula lökar4 dl vatten1 hönsbuljongtärning1 dl tomatpurésalt, peppar och grillkrydda4 cm färsk ingefära2 morötter1 zuccini2 dl gröna ärtor1 tsk röd tabascoBryn kycklingen i en gryta och tillsätt löken i klyftor. 1000 g kycklinglårklubbor 2 gula lökar
5 Spara
Marockansk couscous

Marockansk couscous

I den undre tillagas grytan med grönsaker och kött/kyckling och i den övre tillagas couscousen. Det här är ett recept som jag länge velat dela med mig av men dragit mig för eftersom jag försöker att hålla mig till enkla recept som man inte behöver några "speciella" material för att göra men såå många har frågat mig om det så jag ger det ett försök
3 Spara
Marockansk sallad

Marockansk sallad

Till lunch idag blev det en av mina favoriter i kategorin marockansk sallad. salladsblad. I vanliga fall så brukar jag bara blanda ihop allt i en stor skål och då hackar jag även salladsbladen och äggen i mindre bitar men det "marockanska sättet" att servera rätten på är som på bilderna ovan
0 Spara
Tacogratäng

Tacogratäng

Marockansk pulled beef. Senapskyckling med getostsås och zucchini. 500 gram kyckling/hönsfärs. Snabb tacosoppa med cream fraiche och ostchips 500 gram kyckling/hönsfärs
0 Spara
Färdigmat från Spoons

Färdigmat från Spoons

En marockansk fest. I den lagas möra grytor, där kryddor, oliver, frukt, nötter och citrusfrukter får ta plats, ofta tillsammans med lamm eller kyckling
2 Spara
Kyckling med granatäpple

Kyckling med granatäpple

Lägg i kycklingbitarna, skinnsidan upp, och häll buljong och citronsaft. I det här receptet ingår ras el hanout, en marockansk kryddblandning som ibland kan bestå av över 20 olika kryddor. 1 msk olivoljaSaltSvartpeppar8 kycklinglår1 rödlök2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade1 tsk chiliflingor1. 25 dl kycklingbuljong (1/4 tärning och hett vatten)1 citron, pressad1 granatäpple, kärnorna1 näve färsk mynta, persilja och koriander, finhackadeVärm oljan och stek de saltade och pepprade kycklinglåren, skinnsidan ned, i en stekpanna eller kastrull i ca 5 minuter. Lägg lock och låt sjuda i ca 15 minuter tills kycklingen är genomstekt. 8 kycklinglår. 25 dl kycklingbuljong
Sökförslag och sidor