Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Marinerade linser. Bred stuvningen över rotfrukterna och gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter. Skala och skiva kålrabbi och palsternackor och förväll i lättsaltat vatten, 3 minuter
Jag serverar gärna rostade rotfrukter och en god sallad till. När vi var på bröllopsresa i Thailand 1994 så träffade vi ett par från Kristianstad som vi umgicks en del med
Ugnsrostade rotfrukter är en återkommande favorit i det här hushållet under vinterhalvåret. Till rotfrukterna åt vi stekt tofu som marinerats i soja, tomatpuré, rökarom, salt och kryddor