Oreganomarinerade oliver på pinne. Kryddade ägg. Halvera ägg och peta ur gulor, mosa samman dessa med resten av ingredienserna, fyll ägghalvorna och strö över lite rökt paprikapulver
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Lägg alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka ihop. Ta från värmen och lägg i kycklingbitar, rör om och häll ner i plastpåse som får ligga i kylen minst en timme
Vispa äggen lite lätt o tillsätt i blandningen under omrörning. ½ kg morötter (skalade) 1 dl cremé fraiche 3 cm ingefära (färsk, riven) 3 ägg 1 påse saffran Salt Vitpeppar 1 tsk citronsaft Skala morötterna o skär dem i 3-5 cm bitar. ½ kg morötter (skalade) 1 dl cremé fraiche 3 cm ingefära (färsk, riven) 3 ägg 1 påse saffran Salt Vitpeppar 1 tsk citronsaft Skala morötterna o skär dem i 3-5 cm bitar
Dela dem i mindre bitar och lägg dem i plastpåse. Skär potatis, tomater och ägg i skivor. Lägg upp det portionsvis med potatis underst, sedan tomater, ägg och rödbetor
Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den så att det blandar sig ordentligt. Vispa samman ägg och vatten och stek en fransk omelett i smör i en stekpanna
marinerade fläskfilén i en ugnsfast form. Blanda till den första marinaden, krossa vitlöken och blanda samman kryddorna, oljan och sojan, Lägg sedan fläskfilén i en