Marinerad recept

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås 4 port. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
Marinerad kycklingfilé

Marinerad kycklingfilé

Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in filéerna med grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén
Marinerad fläskytterfilè i ugn.

Marinerad fläskytterfilè i ugn.

Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad. Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse
Italiensk marinerad fläskfilé

Italiensk marinerad fläskfilé

Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa, salta och peppra filéerna
Marinerade kycklingfiléer (ViktVäktarna)

Marinerade kycklingfiléer (ViktVäktarna)

Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Kall marinerad fläskfilé

Kall marinerad fläskfilé

Servera fläskfilén i tunna skivor på sommarbuffén. Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé
Marinerade räkspett med tagliatelle

Marinerade räkspett med tagliatelle

Stavmixa ingredienserna till marinaden, lägg i räkorna och låt marinera ca 1 timme. Fräs vitlöken utan att den får färg i rikligt med olivolja
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Kycklinglårfilé/Marinerade ..

Kycklinglårfilé/Marinerade ..

Läs även andra bloggares åsikter om Kycklinglårfilè , Marinerad Kycklinglårfilé , Marinad till kyckling 1 dl olivolja
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken