Marinerad vitlök fraiche recept

Marinerad kalvstek

Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Marinerad fläskytterfilé med krämiga rotfrukter

Marinerad fläskytterfilé med krämiga rotfrukter

Jag gjorde även en extra sås med cream fraiche, riven vitlök, salt, peppar och fransk salladskrydda, det är inte nödvändigt men väldigt gott speciellt om man gillar sås som jag gör
Marinerade halloumi- och grönsaksspett med rostad vitlökskräm

Marinerade halloumi- och grönsaksspett med rostad vitlökskräm

1Marinad0,75 dl olivolja 2 msk balsamvinäger 2 klyftor vitlök, pressade 2 msk Mutti tomatpuré trippelkoncentrerad 1 msk flytande honung 1 tsk sriracha 1 knippe färsk timjan, repad 2 krm svartpeppar. 1Rostad vitlökskräm1vitlök olivolja 2 dl crème fraîche salt peppar
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Blanda soja, honung, vitlök, citronskal, persilja och basilika i en stor fryspåse. 3 st vitlöksklyftor
Marinerade räkor på smördeg

Marinerade räkor på smördeg

Marinerade räkor200 g skalade räkor (helst stora) 1 klyfta vitlök 2 cm färsk ingefära, färskriven 50 g olivolja 1 krm flingsalt
Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

Bachatamarinad1 chilifrukt, urkärnad och finhackad 1-2 klyftor vitlök, finhackade 0,5 citron, rivet skal och pressad saft 1,5 dl färsk persilja 4 msk rapsolja. Aioli2 klyftor vitlök 2 msk smör, flytande 0,5 dl majonnäs 2 dl crème fraîche 2 msk citronsaft 1 tsk citronskal, rivet 0,5 dl färsk persilja salt, peppar
Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

1Bachatamarinad1 chilifrukt, urkärnad och finhackad 1-2 klyfta vitlök, finhackade 0,5 citron, rivet skal och pressad saft 1,5 dl färsk persilja 4 msk rapsolja. 1Aioli2 klyfta vitlök 2 msk smör, flytande 0,5 dl majonnäs 2 dl crème fraîche 2 msk citronsaft 1 tsk citronskal, rivet 0,5 dl färsk persilja salt, peppar
Marinerad baconkyckling

Marinerad baconkyckling

Ta en skål och blanda balsamvinäger, soya, olja, honung, curry, vitlök och svartpeppar. Sen tar jag i creme fraiche, idelmjöl och salt
Marinerade kycklingfiléer med morot- & saffranstimbaler och ärtpuré

Marinerade kycklingfiléer med morot- & saffranstimbaler och ärtpuré

Blanda ned cremé fraiche, citronsaft och saffran. Klicka ned cremé fraiche och blanda några varv. kycklingfond 2st vitlökar /pressade) 1 tsk strösocker 1½ tsk soya ½ dl Singha (Ljus Thailändsk lageröl). ½ kg morötter (skalade) 1 dl cremé fraiche 3 cm ingefära (färsk, riven) 3 ägg 1 påse saffran Salt Vitpeppar 1 tsk citronsaft Skala morötterna o skär dem i 3-5 cm bitar. 1 dl mjölk 1 dl vitt vin 1 dl grönsaksbuljong ½ liter frysta ärtor 1 dl cremé fraiche Salt o vitpeppar 10-15 korn rosépeppar (mortlade, till servering). kycklingfond 2st vitlökar /pressade) 1 tsk strösocker 1½ tsk soya ½ dl Singha (Ljus Thailändsk lageröl). ½ kg morötter (skalade) 1 dl cremé fraiche 3 cm ingefära (färsk, riven) 3 ägg 1 påse saffran Salt Vitpeppar 1 tsk citronsaft Skala morötterna o skär dem i 3-5 cm bitar
Marinerade och wokade kräftor

Marinerade och wokade kräftor

Vitlöks- och citronsås. Crème fraiche. Ernsts marinerade och wokade kräftor med tre olika dippsåser. Finhacka vitlöken och chilifrukterna