Forma till småbiffar och stek dem i hälften av margarinet. Fräs resterande rosépeppar i resten av margarinet,smula ner den andra buljongtärningen och rör i resten av mjölken
Lägg klyftpotatisen i en ugnsfastform och tillsätt lite margarin och citronsalt samt lite av kryddblandningen vänd runt i formen så att alla klyftor får lite av kryddblandningen
50 g smör (absolut inte margarin). Häll i vatten och fond, låt koka tills det återstår 3/4. 50 g smör (absolut inte margarin). 10 min Häll i vatten och fond, låt koka tills det återstår 3/4
Skär filén i bitar och bryn runt om i margarin. Vill du få tydligare smakkaraktär på rätten, tillsätt lite kantarellfond men se då upp med salt i övrigt
4 900 g fast potatis 1 msk olja 1 tsk timjan salt och peppar 1 gurka 1 vitlöksklyfta 1 1/2 dl gräddfil 4 skivor fläskkarré 1 tsk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Platta till dom med handen och krydda med salt, vit och svartpeppar. Dela rostbrödet i trekanter och stek i stekpanna med mycket smör, stek på bägge sidor tills brödet är gyllenbrunt
Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Servera med klyftpotatis och tzatziki. 1smör eller margarin. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarintill stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. 1Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka