Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler av mandelmassa och färska bär
Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet. Bred ett tunt lager av mandelmassan runt om och ovanpå tårtan, tryck fast mandelspån på kanten och spritsa en kant ovanpå
Rör ut mandelmassan med lite äggvita tills den är mjuk. Bred mandelmassan runt tårtans ytterkant. Grädda tårtan i 250 grader, 2-3 minuter, så att mandelmassan får färg och torkar något på ytan. 200 g mandelmassa
Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet. Bred ett tunt lager av mandelmassan runt om och ovanpå tårtan, tryck fast mandelspån på kanten och spritsa en kant ovanpå
Rör ut mandelmassan med litet äggvita tills den är mjuk. Bred mandelmassan runt tårtans ytterkant. 8 - 10 bitar1 fp sockerkaksbottnar i 3 delar2 dl jordgubbssylt2 dl vaniljkräm av marsánpulver200 g mandelmassa1 äggvita5 - 6 dl jordgubbar1 tsk gelatinpulver1 dl vatten1/2 dl jordgubbssaftSätt ugnen på 250 grader. Grädda tårtan på övre falsen 2 - 3 minuter så att mandelmassan får färg och torkar något på ytan