Margaretatårta ägg recept

Glutenfri margaretatårta

Glutenfri margaretatårta

Botten del 175 g smör 120 g strösocker 5 äggulor 50 g mjölk 55 g majsstärkelse 50 g majsmjöl 40 g mandelmjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk fiberhusk 1 tsk vaniljsocker. Botten del 25 äggvitor 220 g strösocker 50 g mandelspån. Lemoncurd300 g strösocker 2 citroner 2 ägg 100 g smör
Margaretatårta

Margaretatårta

Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda äggula, ägg och strösocker i en bunke
Margaretatårta

Margaretatårta

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar
Margaretatårta

Margaretatårta

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar
Fruntimmersveckan - Margaretatårta

Fruntimmersveckan - Margaretatårta

Blanda och sikta mjöl och bakpulver, vänd försiktigt ihop dessa med äggsmeten. Lägg krämen som fyllning mellan skivorna

Margaretatårta

 Vispa ägg och socker pösigt.  Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar

Margaretatårta

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet. Lägg ihop tårtan. 3 ägg. 2-3 äggvitor

Margaretatårta

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet. Lägg ihop tårtan. Tårtbotten3 ägg    3 dl socker1 dl varmt vatten3 dl Kungsörnen Extra Fint MjölFyllning10 msk marsánpulver4 dl kall mjölk500 g mandelmassa2-3 äggvitor1 dl hallonsylt eller 200 g hallon1 dl mandelspån