Vitkladdkaka med apelsin krokant 2 ägg2 dl socker75 g smält smör1 msk vaniljsocker1,5 dl vetemjöl175-200 g Marabou apelsin krokantKnäck äggen och rör ner sockret. Vitkladdkaka med apelsin krokant 2 ägg
Vit chokladtryffel med lakritskross - Såååå gott. 2 stora chokladkakor vit choklad. (tex marabou 2 st x 185 g, eller annan vit choklad som väger ca 200 g styck). 2 stora chokladkakor vit choklad
Häromveckan på "Halv 8 hos mig" var det par-vecka, där tillagade Lisa och Magnus en vit chokladmousse. Ingredienser för 4 personer1,5 dl vispgrädde160 gr Marabou mjölkchoklad1 ägg0,75 dl vaniljkesellaHallonGör så härVispa grädden
dock inte att äta rent så som man kan göra med en kaka Marabou mjölkchoklad, men vit choklad tycker jag är oerhört tacksamt i bakverk och så är det snyggt också
Vispa ägg och socker vitt & pösigt. Det här blir 6- 8 st stora underbart goda, maffiga muffins med fyllig smak av choklad, både från kakaopulver & den nya philadelphiaosten, Marabou. 50 g vit toblerone i bitar. 1 ask Philadelphiaost Marabou, 160 g. 50 g vit toblerone i bitar. 50 g vit toblerone i bitar. 50 g vit toblerone i bitar
Tillsätt vit choklad smeten, vaniljsocker och därefter mjöl. Smält 100 g vitchoklad med smöret i mikro eller över vattenbad tills det smält (var försiktig, vit choklad bränns lätt), ta ut skålen från mikron eller vattenbadet och rör om. Tillsätt resten (100 g) av vit chokladen och rör om tills det smält helt. 200 g vitchoklad. 100 g mjölkchoklad (Marabou), hackad i tärningar. 80 g smör 200 g vitchoklad 2 ägg 0,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 2 dl mjöl 100 g mjölkchoklad (Marabou), hackad i tärningar Hallonpurée 1 dl hallon (jag använde frysta som tinat) 2 msk socker
Det var inte lätt att hitta en vit choklad, kanske beror på att jag bara ser Marabou mjölkchoklad. Jag var i alla fall på ÖB och hittade den perfekta chokladen för dessa muffins, vit choklad med hallon, prislappen var 10 kr. Ingredienser för 25 st muffins i aluminiumformar150 g rumsvarmt smör2 dl socker2 ägg½ dl gräddfil1 dl grädde eller mjölk3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 msk vaniljsocker1 dl valnötter100 g vit choklad2-3 st hallon/muffinsGör så härHacka valnötterna och chokladen
SAFFRANSKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD (EN LITEN UGNSFORM, CA 6 PORTIONER). 50 gram vit choklad (jag använda den från Marabou). 50 gram vit choklad (jag använda den från Marabou)
Finhacka den vita och mörka chokladen. 300 g vit choklad (jag brukar använda Marabou). 100 g mörk choklad (jag brukar ta 70% Marabou). 300 g vit choklad (jag brukar använda Marabou). 100 g mörk choklad (jag brukar ta 70% Marabou)