jag har alltid vaniljsocker oavsett om jag har någon annan smaksättning också. Här är enligt mig det rätta receptet – baserat på det gamla receptet från Marabou bakpulver, med en viss justering
Jag älskar kombinationen av choklad, apelsin och vanilj. 200 g philadelphiaost – man kan även testa att ha i den nya marabou smaken. 2 msk vaniljsocker eller en halv vaniljstång. 200 g philadelphiaost – man kan även testa att ha i den nya marabou smaken. 2 msk vaniljsocker eller en halv vaniljstång
ex Marabou. Vid rostning tas KAKAOSMÖRET - den dyraste, färglösa ingrediensen, bort från kakaobönorna och blandas sedan med andra fina ingredienser som mjölk, socker och vanilj
Tillsätt sedan vaniljextraktet. Tillsätt vanilj och pepparmintsarom, mixa in detta och smaka av. Baked Wintermint CakeBottnar90 g kakao (lite drygt 2 dl kakao)300 g hett vatten (3 dl)150 g turkisk yoghurt (ca 1½ dl)320 g vetemjöl (5,3 dl)8 g bakpulver (2 tsk)6 g bikarbonat (1 tsk)½ tsk salt280 g rumsvarmt smör230 g mörkt muscovadosocker (2,4 dl)3 stora ägg1 msk vaniljextraktSätt ugnen på 170 grader. Pepparmintssmörkräm360 g strösocker (4 dl strösocker)40 g vetemjöl (0,6 dl)360 g mjölk (3,6 dl)80 g vispgrädde (0,8 dl)350 g rumsvarmt smör1 tsk klar vaniljessensca 1-2 tsk pepparmintsarom (eller efter smak)Lägg socker och mjöl i en kastrull. Mintchokladganache150 g mintchoklad med 70% mörk choklad (ex Marabou)(alt 150 g 70% choklad + ½ tsk pepparmintsarom)100 g grädde (1 dl)lite krossad polkagris till dekorationFinhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. 1 msk vaniljextrakt
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smaksätt till sist med vanilj och citron. 1 tsk vaniljsocker. 2 rullar Center Marabou mörk choklad (ljus choklad går också bra). 1 tsk vaniljsocker
Först ut är denna goding som jag ursprungligen hittade receptet på i min favorittidning Hembakat, dock bytte jag ut den vanliga vita chokladen till Marabou vit choklad med vaniljsmak
sen pannacotta med smak av vitchoklad, vanilj och körsbär. )Pannacotta kaka med körsbärs sirap 2 ägg2 dl socker75 g smör1 msk vaniljsocker1,5 dl mjöl175-200 g Marabou apelsin krokantKnäck två ägg i en skål, tillsätt socker och rör om med bara en vanlig slev eller visp. Pannacottan 1 liter grädde1 tsk ekologisk vaniljfrön/ vaniljstångca 3 dl syltsocker (eller så tar man gelatin)körsbärs essensKoka upp upp allt och låt sjuda några minuter
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt. 200 g Marabou 70% choklad. 1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom. 200 g Marabou 70% choklad. 1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom
(det går bra med andra kakor också som Maryland Cookis eller andra vanilj/havre/chokladkakor, men jag tycker att de kakorna passa väldigt bra till nedanstående topping )