Till tröst kan väl ändå tilläggas att den är fullproppad med nyttiga, nyttig valnötter. 175 g smör / 175 g mörk Marabou choklad / 2 dl strösocker / 3 ägg / 2 msk starkt kaffe / 2 dl valnötskärnor / 1 dl vetemjöl
)Kolakakor med paranötter, valnötter och mjölkchoklad ca. Blanda i alla ingredienser till en deg som håller ihop häll ner den krossade chokladen, paranötterna och valnötterna
Det var inte lätt att hitta en vit choklad, kanske beror på att jag bara ser Marabou mjölkchoklad. Blanda ner de torra ingredienserna, chokladen och valnötterna varvat med gräddfil och grädde
Men det går lika bra med mandel eller valnötter. nuIngredienser200 g choklad 70% eller marabou mörk50 g smör2 ägg2½ dl strösocker1 tsk vaniljsocker1⅓ dl vetemjöl1 krm bakpulver2 dl hasselnötter eller valnötterInstruktionerFörvärm ugnen till 175 grader
Ibland blir chokladsuget så starkt att inte ens gammal hederlig Marabou mjölkchoklad hjälper. Det går bra att byta ut valnötterna till vilka andra nötter somhelst
Hacka valnötterna grovt och häll dem i smeten, rör om försiktigt. 70 g Marabou Premium cocoa coffee choklad. 50 g valnötter. 70 g Marabou Premium cocoa coffee choklad. 50 g valnötter
Dekorera prinsessmedaljongerna med marsipankulor, valnötter eller prinsesskronor i marsipan. 300 g mörk choklad (Marabou mörk eller Fazer blockchoklad)
Kirppus kladdiskaka 100 gram smör 100 gram mörk choklad (använde Marabou mint 70%) 2 ägg 2 msk ljus sirap (använde mörk) 1,5 dl rårörsocker/indiansocker 1,5 dl vetemjöl ( eller spelt) 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker 1,5 krm salt 1 krm bakpulver (kokosflarn/flingor)Vispa upp äggen tillsammans med sockretSmält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret Rör samman torrvarorna i en bunkeBlanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapenRör sedan ner torrvarorna och rör slättHäll smeten i en smord form med löstagbar kant (använde brödform) Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten (hade min en aning för länge, så den blev lite torr i yttersta kanterna) Kyl kakan väl - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skäraDekorera med rostade kokosflarn, jordgubbar och pudersockerDet serverades också ostar, dadlar, fikonmarmelad, valnötter, jordgubbar
♥ En nypa salt♥ 400 gram choklad hackad i bitar, jag blandade marabou mjölkchoklad, mörk och vit blockchoklad♥ Man kan ha i en eller två nävar valnötter om man gillar det. 400 gram choklad hackad i bitar, jag blandade marabou mjölkchoklad, mörk och vit blockchoklad