Chokladmuffins med Marabounougat recept. Dela en nougat i ca. 7-8 stycken stora amerikanska muffins100 GRAM SMÖR1 DL STRÖSOCKER2 STORA ÄGG2 DL VETEMJÖL3 MSK KAKAO1 TSK VANILJSOCKER1 TSK BAKPULVERFyllningEn Marabounougat1. Klicka i smet till 2/3 delar lägg 2-3 nougatbitar och toppa med en klick smet. 2-3 nougatbitar
1300 g Marabou vit choklad. 11 st MarabouDubbelnougat. 114 digestivekex 100 g smör 300 g Marabou vit choklad 600 g Philadelphia Original 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 st MarabouDubbelnougat 100 g hallon eller valfria färska bärvitt chokladströssel
1300 g Marabou vit choklad. 11 st MarabouDubbelnougat. 114 digestivekex 100 g smör 300 g Marabou vit choklad 600 g Philadelphia Original 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 st MarabouDubbelnougat 100 g hallon eller valfria färska bärvitt chokladströssel
Skär nougaten i kuber. Rulla in nougatkuberna i mandelmassa och forma till en rund kula. MOZARTKULOR (24 st)200 g mandelmassa100 g Odense-nougat100 g Marabou mörk25 g mjölkchoklad50 g vit chokladGör så här. ROCKY ROAD (20 bitar)200 g Marabou mörk eller annan mörk mjölkchoklad100 g mjölkchoklad5 marshmallows1 dl salta jordnötter12 dumlekolor½ dl skalade pistagenötter½ dl crunchy strösselGör så här. POLKABRÄCK (30 bitar)200 g marabou mörk180 g vit choklad2 dl polkagrisarGör så här. 100 g Marabou mörk. 200 g Marabou mörk
Platta ut dom och lägg på nougatbollarna. 250 g nougat (odense). (för mig räckte det med 150g och jag använde ljus marabou). Ställ nougaten i kylen ca 30 minuter så att den blir enklare att jobba med. Skär nougaten i 35 st lika stora bitar. 250 g nougat
Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten) ta av skålen från värmen
Tiptopbollar är gjorda av vanlig chokladbollsmet, fyllda med nougat och doppade i choklad. Jag tycker Odense nougat är godare och använde en bit av den istället