Marabou konjak recept

Kräftskiva med vinbrudarna... PARTY!!!!!!

Stek lätt i stekpanna och tillsätt de övriga ingredienserna utan konjaken och salt och peppar. Mot slutet tillsätt den hackade persiljan, smaka av med konjak, salt och peppar
Mjuka kolarutor med nötchoklad

Mjuka kolarutor med nötchoklad

konjak. 2 msk konjak. Kakan. Koka upp grädden/mjölken. Klicka i smöret och bryt i chokladen och låt allt smälta
Rosendoftande tryfflar av mjölkchoklad

Rosendoftande tryfflar av mjölkchoklad

Om man vill kan man tillsätta en matsked rom, konjak eller whiskey, själv blandade jag alltså ner en halv tesked rosenvatten i hälften av smeten
Chokladkaka med vuxensmak

Chokladkaka med vuxensmak

Rör ut nescafépulvret med det varma vattnet, häll på grädde, konjak och kallt vatten. 200 g Marabou 40% choklad / 250 g rumsvarmt laktosfritt smör / 5 dl strösocker / 4 små ägg / knappt 8 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 0,5 tsk bikarbonat / 1 msk vaniljsocker / 2 rågade tsk nescafépulver / 0,5 dl varmt vatten / 0,5 dl vispgrädde / 0,5 dl konjak / 0,5 dl kallt vatten. 200 g Marabou 40% choklad / 250 g rumsvarmt laktosfritt smör / 5 dl strösocker / 4 små ägg / knappt 8 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 0,5 tsk bikarbonat / 1 msk vaniljsocker / 2 rågade tsk nescafépulver / 0,5 dl varmt vatten / 0,5 dl vispgrädde / 0,5 dl konjak
Chokladtryffel

Chokladtryffel

Smält Marabou mörk i micron. Tillsätt crème fraiche och smaksätt konjak. Marabou mörk. 1 msk konjak. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål tillsammans med smöret
Kladdigaste kladdkakan

Kladdigaste kladdkakan

Vill man piffa upp kakan ytterligare smaksätter man den med konjak eller rom. Smaksätt eventuellt med konjak eller rom och rör försiktigt tills det blir ordentligt blandat
choklad över allt... och lite rosor...

choklad över allt... och lite rosor...

använd choklad med smak och uteslut alkoholen - t ex Marabou Polka eller Lindt Chili. 150 gr choklad (jag använder Marabou 100 gr mjölkchoklad & 50 gr mörk choklad). 2-4 tsk whiskey/konjak
Chokladhuttar!

Chokladhuttar!

Vill du så kan du smakasätta med någon god konjak, whisky eller rom. Låt svalna innan du ev häller ner någon konjak/whisky/rom

Fikonpraliner

2 msk mörk rom eller konjak. 200 g mörk choklad med apelsinsmak, Marabou. 1.  Mixa samman mandelmassa, fikon, mörk rom och sirap i matberedaren med kniven monterad

Mellan jul och påsk praliner

Om man vill kan man tillsätta en matsked rom, konjak eller whiskey. 250g Marabou mjölkchoklad 1 dl grädde 25g smör ev smaksättning Smält choklad att doppa i Så här gör du

Chokladfondue med vuxensmak

 Häll i konjaken och rör om. 200 g choklad ( Marabou Daim tog jag). 1 msk konjak (Xante). 200 g choklad ( Marabou Daim tog jag). 1 msk konjak (Xante)