Nötter är alltid gott med choklad och idag bakar vi med hasselnötter. nuIngredienser200 g choklad 70% eller marabou mörk50 g smör2 ägg2½ dl strösocker1 tsk vaniljsocker1⅓ dl vetemjöl1 krm bakpulver2 dl hasselnötter eller valnötterInstruktionerFörvärm ugnen till 175 grader
Hade inga nötter som receptet angav utan fick använda mandel i stället och den tilltänkta mörka chokladen fick bytas mot Marabou mjölkchoklad som gömts från gottesugna små fingrar
200 g grovhackad Marabou schweizernöt. Vispa smör och socker. Rör ner äggen och hasselnötsmassan. Blanda först alla torra ingredienser och chokladen i en annan skål
En No Bake Paj med en botten av Hasselnötter och choklad Cookies som mixats i en matberedare, fylld med karamelliserade äppelskivor och mjölkchoklad ganache( Marabou Helnöt)
hyvlad ljus mjölkchoklad ex marabou. 75 g rostade hasselnötter. Botten. Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills smeten är fast