Marängtårtan jag tänkte bjuda er på idag är nästan likadan som grundreceptet, men med den skillnaden att jag nu använder ljust rårörssocker i stället för vanligt vitt socker, och även har uteslutit valnötterna eftersom både jag och en av mina döttrar blivit allergiska mot det
Vispa ihop äggvitor och socker lite snabbt i en bunke. Marängtårta med len chokladkräm och färska bär. Lägg sedan chokladkrämen i en bunke och vispa med elvisp tills den blivit fluffig
Bryt den vita chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Får du vit choklad över gör fina mönster på ett bakplåtspapper och det blir en fin garnering på tårtan
Fyll den enkelt med grädde och bär, kanske ringla över lite kolasås eller lite smält vit choklad. Den här marängtårtan är spröd men samtidigt lite segt i mitten och kan varieras på en massa olika sätt
Ett flak jordgubbar och riven vit choklad på toppen sen är det bara att hugga in. Jag använde den som fyllning i en marängtårta tillsammans med vispad grädde
Lägg äggvitorna i en noggrant rengjord bunke. Kör med elvisp på medelfart tills vitorna börjar styvna. Sätt sedan vispen på högsta fart och vispa i 78 minuter tills marängsmeten är vit och blank. 4 st äggvitor
Recept på vit kebabsås, vilket är vanlig kebabsås men utan chilisås. Denna kebabsås är inte baserad på gräddfil eller crème fraiche, utan basen är äkta majonnäs, även kallad vit majonnäs