En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar
Tanken är sen att man ska dela botten (om man gör den i långpanna) i två delar och breda på smörkrämen på ena delen och sen lägga på den andra och garnera med grädde och frukt/bär
De är lätta att göra och går att variera dessa i olika smaker och fylla de med vad man gillar så som glass,mousse,frosting,smörkräm,ganache,nutella,jordnötssmör och mycket mer
Bred på smörkrämen på ena bottnen. Dekorera med blåbär och spritsad citrongrädde. Plötsligt har energin till att baka infunnit sig och jag har ändrat lite i flera av mina gamla recept för att gå till något godare kakor, saftigare frukostbullar och andra smaker
Marängtårtamedsmörkräm, hallon, grädde och massor av frukt utanpå. Lägg över den andra botten med kanten, garnera med grädde och frukt, blir det något över från smörkrämen ringla gärna lite utanpå också
Marängtårtamedsmörkräm. Det går bra med vilka frukter/ bär somhelst. smörkräm. - bred på smörkrämen och lägg sedan den andra bottnen på, bred på lite smörkräm och sedan grädde och jordgubbar ovanpå
-) En hel låda full med OLW chips, Wrigley´s Extra och lite Anton Berg sen var jag nöjd. Smörkräm. Toppa med vispad grädde och garnera med riven choklad eller siktad kakao
Sjuden smörkräm. Vispa några minuter & häll i rice crisp & blanda samman med marängen. smörkräm. Lägg allt i en kastrull & ställ plattan på något varmare än medel