En av de allra första matlagningstävlingar jag vann, var med en marängtårta. Varför valet föll på en marängtårta berodde på att jag gjort några satser fuskbea till kräftkalaset och behövde använda vitorna
Marängtårtamed len chokladkräm och färskabär. Montera tårtan och garnera medfärska frukter och bär. Går även bra att använda andra bär och frukter såklart
En favorit är annars pavlova, som är en slags marängtårta men nu testade att göra bottnarna i formar istället och dom blev väldigt snygga med lite rustik-känsla
Färska är godast men det går jättebra med frysta tinade också, men låt de gärna rinna av lite innan. ) Så dagen till ära har vi ju såklart firat med tårta, för vad är en födelsedag utan tårta
Fördela resten av jordgubbsfluffet och garnerar medfärskabär. Jag hade inte lagt ned allt för mycket tankeverksamhet angående vad själva fikat skulle bestå av mer än kardemummabullar med pepparkaksfuyllning men det slutade i alla fall med att jag gjorde en marängtårta… Kan ni tänka er, en marängtårtamed chokladtryffel och jordgubbar mitt i ”vintern”