En av de allra första matlagningstävlingar jag vann, var med en marängtårta. Varför valet föll på en marängtårta berodde på att jag gjort några satser fuskbea till kräftkalaset och behövde använda vitorna
Och idag har jag förverkligat andra drömmar, men istället för att förska flyga fjäderlätt genom luften och trippa fram på tå, blev min utmaning att göra en fjäderlätt Pavlova, med seg insida och för att göra den till min egen baletttårta, gör jag den med exotiska bär
En frasig marängtårtamed ett segt inre och ett hål fylld med grädde och färska bär. Det är även vanlig att man fyller tårtan med någon god curd såsom lemon eller passionsfrukt, toppar med vispad grädde och avslutar med lite skivad frukt som kiwi och mango
En favorit är annars pavlova, som är en slags marängtårta men nu testade att göra bottnarna i formar istället och dom blev väldigt snygga med lite rustik-känsla
-) Minst en gång varje sommar måste en marängtårta bakas och toppas med alla sommarens goda bär. Toppa tårtan med citronkräm, vispad grädde och massor av bär
Jag hade tänkt göra en pavlova, en mumsig hög marängtårtamed massor av frukt och grädde. Bred ut grädden över toppen och dekorera sedan med massa frukt och bär