Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Tårtan passar utmärkt att göra när man har något kul att fira och vill bjuda på en mäktig och rik tårta
3 marängbottnar (färdiga eller gör själv). 3 marängbottnar (färdiga eller gör själv). Idag börjar den riktiga semestern eftersom Daniel just klivit på ledighetståget
Marängbottnarna blev perfekta, lagom sega inuti, spröda och frasiga utan på. Mårtenssons marängbakelse/marängtårtaEnkla maränger, eller marängbottnar1 dl äggvitor, ca 3 st1½ dl sockerSlå vitorna i en skål, absolut torr och helst inte en plastskål
Baka då två marängbottnar, en i taget, i långpanna. Marängbottnar. Just nu är det inne med vackra tårtor med de mest otroliga dekorationer och figurer i sockerpasta i alla regnbågens färger
Det är gott med jordgubbar och maräng men godast är det med färska blåbär, tycker jag. 10 bitar 50 g margarin1½ dl socker4 äggulor1½ vetemjöl1½ tsk bakpulver4 tsk mjölkMaräng 4 äggvitor2 dl socker1 dl hackade nötter eller flagad mandel eller smält mörk choklad och häll i en strut och ringla över marängen innan gräddningen
När familjen växt sig lite väl stor brukar jag baka maränger, och nu sist gjorde jag marängbottnar efter detta receptet och lade dulce de leche och lättvispad grädde emellan och ovanpå samt pyntade med lite hyvlad mjölkchoklad
1 paket färdiga marängbottnar. ) 1 paket färdiga marängbottnar. Tio minuters tårta. När man har tiden emot sig men ändå vill bjuda på något lite festligare än vanligt då är det kanon att kunna få ihop en liten tårta på minimal tid