Tårtan blir supersaftig med marängsmet ovanpå sockerkakssmeten. Till marängsmet och topping. Blanda i socker och fortsätt vispa marängsmeten några minuter
Gör nu marängsmeten, vispa äggvitorna hårda och tillsätt sedan sockret och fortsätt vispa. Marängsmeten lägger du sedan över den ogräddade ssockerkakssmeten och gräddar sedan det hela i ugn grader ca 175-200
Sikta florsockret och vänd ner det i skummet med hjälp av en slickepott, färga ev marängsmeten. Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Bred marängsmeten över kaksmeten och strö slutligen flagad mandel över. Den här tårtan är väldigt bra att ta till vid större kalas, den brukar också bli mycket uppskattad av så väl stora som små
Vispa äggvitorna till marängsmeten till hårt skum. Pinocciotårta är urgod och som har många namn. Enkel att göra och tårta som är svår att misslyckas med
Ringla chokladsås över marängsmeten. Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet
Spritsa sedan ut marängsmeten i långa strängar på bakplåtspapper på en plåt (om man inte har någon spritser går det utmärkt att använda en plastpåse och göra ett litet hål i den)
Sikta florsockret och vänd ner det i marängen med hjälp av en slickepott, färga ev marängsmeten. Vispa äggvitorna med sockret till en blank styv marängsmet
Gör marängsmeten dagen före servering. Mandelbotten. 1. Kavla ut mandelmassan till ca 3 mm tjocklek. Skär eller tryck ut i 65 mm runda ringar eller en storlek som kan passa som botten till dina portionsformar (dvs som har samma mått som överkanten på skålen)
Riv ner mandelmassan i marängsmeten och vänd det snabbt samman. Sätt ugnen på 150° C. Vispa äggvitor, vinäger och hälften av florsockret till ett styvt skum