Marängkaka recept

Marängkaka

Marängkaka

Blanda samman ingredienserna till en deg och låt den vila i kylskåpet en stund. Rulla ut degen till tre längder, ungefär lika långa som plåten
Morfars marängkakor

Morfars marängkakor

Vispa äggvitorna till "hårt" skum (viktigt). Mal mandeln (behöver ej skållas). Blanda mandel och florsocker
Marängkakor med passionsfruktscurd

Marängkakor med passionsfruktscurd

Mördeg. 250 g smör, rumstempererat. 1 dl socker. 2 äggulor. 5 dl vetemjöl. Fyllning. Passionsfruktscurd. Maräng. 2 äggvitor
Dubbla marängkakor

Dubbla marängkakor

Skålla och mal mandeln. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda alltsammans. Klicka ut en liten tesked på väl smort bakplåtspapper
Festlig marängkaka med rabarber

Festlig marängkaka med rabarber

Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Blanda rabarber och socker
Marängkakor med hjortronsylt

Marängkakor med hjortronsylt

Idag skulle pappa Klaus ha fyllt 8o år. Han skulle ha samlat familj, släkt och vänner i trädgården i Bonäshamn
Marängkakor med Marabou Japp

Marängkakor med Marabou Japp

Marängkakor med Marabou Japp. Skrivet i. Småkakor och cookies den. 11 Februari 2015, kl 12. 51 / Direktlänk. En kopp kaffe
Marängkakor med Dumle

Marängkakor med Dumle

Hej på er. Idag så slängde jag ihop de här supergoda marängkakorna med Dumle. Ja ni hörde rätt både maräng och Dumle, hur gott liksom
Verdens Beste marängkaka

Verdens Beste marängkaka

Botten. Sätt ugnen på 180°. Rör smör och socker vitt. Rördärefter i äggulorna, en i taget. Blanda de torra ingrediensernaoch rör ner dem i bunken växelvis med mjölken
Hallon- och marängkaka

Hallon- och marängkaka

Jättesmarrigt. Lite vardagslyx eller något att servera vännerna. Denna kaka är smarrig när som och jag tror dessutom att den är lika god med annan frukt eller bär
Äppel och marängkaka

Äppel och marängkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Skala äpplena och skär i tunna klyftor
Macaroner

Macaroner

De populära macaronerna finns i lika många olika smaker och färger som det finns lösgodis. Här kommer ett grundrecept på de fina marängkakorna och med en god gräddfyllning, speciellt om man inte är förtjust i smörkrämer som de vanligtvis fylls med
Maräng- och hallonrutor

Maräng- och hallonrutor

Jag, som brukar avskräckas av recept med maräng, överraskades av att den var så lättgjord - nu kanske jag vågar mig på mammas fantastiska rabarber/marängkaka när rabarberna kommer
Mandelkyssar

Mandelkyssar

Sätt ugnen på 100 grader. Häll äggvitor och strösocker i en skål över ett vattenbad. Vispa massan i 10 minuter