Bred ut chokladglassen ovanpå hallonen och tryck ner en färdig marängbotten ovanpå chokladglassen. Den består av hemmagjord vaniljglass, mjölkchokladglass, hallon och maräng
När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar. Lyft bort kastrullen från spisen och vispa ner ner smöret med ballongvisp, vanilj och ev
Detta må varit den bästa marängbotten jag någonsin gjort. Traditionellt görs pavlova med en lemoncurd som topping (som jag förövrigt har en sockerfri variant av här) men då jag ville hålla den här proteinrik och ändå relativt fettsnål för att kunna gå och småplocka av precis när jag kände för det kletade jag istället på ett tjockt lager av vispad vaniljkasein, passionsfrukt och lite jordnötssmör härifrån som hade en rinnigare konsistens, super för att ringla över- ett perfekt mellanmål med andra ord
Förbered marängbotten gärna dagen innan. Vaniljkrämen. Först marängbotten som grund. Häll i mjölk, vaniljsocker , maizena och grädde, rör runt till det börjar tjockna
* Lossa bottnarna försiktigt från pappret* Lägg den ena marängbotten på ett fint fat* Bred ut hälften av hallongrädden på marängen* Lägg på nästa botten* Bred ut hallongrädden ovanpå
Marängbotten med gräddkrans och chokladpraliner. Till efterrätt njöt vi av den här fina och jättegoda glasstårtan med italiensk vanilj, hallonsorbet och italiensk choklad
Marängbotten. Vispa seden grädden i en annan skål tillsammans med vaniljen. Men var noga med att inte vispa för mycket, för då kommer fettet från nötterna få marängen att sjunka ihop och resultatet blir en seg och svampig marängbotten
Eftersom jag inte hann vänta på att den skulle grädda färdigt så tog jag och tryckte den lösa, halvgräddade marängbotten i en kakform och hällde dajmsmeten ovanpå
Börja lägg en marängbotten på ett fat. sen ett tager med vanilj creme. 3msk vaniljpulver. 10 msk vaniljpulver + 4dl mjölk (vanilj creme). 5msk vaniljpulver + 2dl mjölk (vanilj creme) (vill du ha mer vanilj ta en 1/2-dubbel sat extra med vanilj creme. Vispa grädden och 3msk vaniljpulver tills den blir fluffig, (ev lite socker i grädden). Vispa upp grädden (3dl), och blanda ihop vanilj cremen i separat skål (5msk vaniljpulver+ 2dl mjölk. 3msk vaniljpulver