Här är mitt superenkla recept på perfekt sega marängbottnar som fullkomligt smälter i munnen. Hemmagjord marängbotten är inte alls särskilt svårt att göra och smaken är flera mil ifrån den där knastriga varianten man köper i butik
Till exempel kan man använda sig av en köpt marängbotten, och hinner man inte med att göra två olika glasslager kan man satsa på att istället göra dubbel sats av det ena
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Vipa grädden och krossa den andra marängbotten grovt. 4 st ägg2 msk socker5 dl vispgrädde400 g nutella2 st marängbottnar Lägg en av marängbottnarna i en from med löstagbara kanter. 2 st marängbottnar
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. 2 marängbottnar, jag använde färdigköpta4 ägg2 msk strösocker3 tsk äkta vaniljsocker5 dl vispgrädde1 burk Nutella (ca 400 g)
Fyll marängbottnarna med Mockakrämen, bred ett ½ cm tjockt lager och lägg på nästa marängbotten. CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
Det blev en kladdkaka i botten, ett lager med chokladfudge, ett lager med grädde, en marängbotten, ytterligare ett lager med grädde och så dekoration med hyvlad choklad och hallon