CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar. Smält smöret över vattenbad, tillsätt smör, äggulor kaffe, vanilj, salt och ev
Marängbotten3 äggvitor1,5 dl strösockerGör såhär. 6 Stjälp försiktigt upp marängbotten och låt den kallna. Mockakräm 1 ägg2 tsk potatismjöl2 msk strösocker1 dl starkt kaffe1 dl vispgrädde1,5 msk smörGör såhär. Mockasmörkräm1,5 dl strösocker1,5 dl starkt kaffe6 äggulor300 gram smörGör såhär. 1 Koka socker och kaffe på medelvärme i omkring 30 minuter till en simmig lag som trådar sig. 2 Häll under kraftig vispning den heta kaffelagen över de söndervispade äggulorna. 3 Lägg marängbotten ovanpå och bred ut resterande mockakräm. 7 Dekorera tårtan ytterligare med hackad choklad, chokladkaffebönor, cocktailbär, skållad hackad mandel eller skuren pistagemandel