Det här receptet på pavlova är en enkel kallvispad maräng och lemon curden utgör inga konstigheter. Vispa äggvitorna på medelhög hastighet tills dess mjuka toppar bildas (stanna vispen och titta på marängen)
Bred på lemoncurden på marängbotten. Maräng. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar
bred ut ett jämt lager lemoncurd över marängen. Om man bara förbereder marängen (som också är enkelt avklarad) slänger man ihop hela kalaset på tio minuter
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Hembakade marängbottnar fyllda med syrlig lemoncurd och toppas med grädde, färska bär och choklad. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat
Fyll marängernamed önskad fyllning, tex lemoncurd, lättvispad grädde och jordgubbar. Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut marängbottnarna på en plåt med bakplåtspapper
Vänd sedan ner florsockret i marängsmetenmed hjälp av en spatel. Tillsätt strösockret en matsked i taget i marängsmeten,vispa ordentligt mellan varje gång
Det består av en marängbotten, varför inte köra på marängermed honung som bas. Sedan brer man på ett lager lemoncurd, därefter vispad kokos- eller vanlig vispgrädde och sen toppar man med färska bär
Jag gjorde dessutom en Lemoncurd att lägga mellan marängbottnen och grädden, för ges det tillfälle att vara extravagant, då tar jag emot det tillfället med öppnar armar
För oss är pavlova egentligen en slags rest-efterrätt, då den till största delen består av maräng. Äggvitor går bra att förvara någon vecka eller två i en glasburk i kylen, om det inte finns tid eller ork att göra en marängmed en gång
En marängbotten som du kan toppa medlemoncurd, grädde eller annat samt frukt och bär. Är du som jag en marängälskare så kan jag bara rekommendera att du provar en Pavlova