Maräng pavlova med lemoncurd recept

PAVLOVA MED LEMONCURD

PAVLOVA MED LEMONCURD

Tillsätt vaniljsockret och maizenan sist och vispa tills marängen är fast och glansig. Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör
Pavlova med lemoncurd och vaniljgrädde

Pavlova med lemoncurd och vaniljgrädde

Det här receptet på pavlova är en enkel kallvispad maräng och lemon curden utgör inga konstigheter. Vispa äggvitorna på medelhög hastighet tills dess mjuka toppar bildas (stanna vispen och titta på marängen)
Pavlova med lemoncurd och färska bär.

Pavlova med lemoncurd och färska bär.

Bred på lemoncurdenmarängbotten. Maräng. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar
Pavlova med lemoncurd och jordgubbar

Pavlova med lemoncurd och jordgubbar

bred ut ett jämt lager lemoncurd över marängen. Om man bara förbereder marängen (som också är enkelt avklarad) slänger man ihop hela kalaset på tio minuter
Pavlova med choklad, lemoncurd och frukt

Pavlova med choklad, lemoncurd och frukt

-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemoncurd

Hembakade marängbottnar fyllda med syrlig lemoncurd och toppas med grädde, färska bär och choklad. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat
Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemoncurd

Recept på marängbotten (med bildbeskrivning) från Hembakat. Den friska lemoncurden passar utmärkt mot den söta marängen
Mini pavlova

Mini pavlova

Fyll marängernamed önskad fyllning, tex lemoncurd, lättvispad grädde och jordgubbar. Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut marängbottnarna på en plåt med bakplåtspapper
Pavlova

Pavlova

Vänd sedan ner florsockret i marängsmetenmed hjälp av en spatel. Tillsätt strösockret en matsked i taget i marängsmeten,vispa ordentligt mellan varje gång

Paleo pavlova

Det består av en marängbotten, varför inte köra på marängermed honung som bas. Sedan brer man på ett lager lemoncurd, därefter vispad kokos- eller vanlig vispgrädde och sen toppar man med färska bär
Pavlova

Pavlova

Jag gjorde dessutom en Lemoncurd att lägga mellan marängbottnen och grädden, för ges det tillfälle att vara extravagant, då tar jag emot det tillfället med öppnar armar
Proteinrik Pavlova:ish

Proteinrik Pavlova:ish

Jag har gjort några varianter av just marängbottenmed olika topping, just för att det ett. Detta må varit den bästa marängbotten jag någonsin gjort

Paleo maränger med honung

Lemoncurd såklart No waste pavlova. Drygt en vecka kvar till midsommarafton och jag laborerar med en paleovariant på pavlova
Pavlova med lemoncurdgrädde och jordgubbar

Pavlova med lemoncurdgrädde och jordgubbar

Jordgubbar är alltid gott, särskilt medmaräng till. Låt marängen kallna. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med saltet
Pavlova med hallon och citrongrädde

Pavlova med hallon och citrongrädde

För oss är pavlova egentligen en slags rest-efterrätt, då den till största delen består av maräng. Äggvitor går bra att förvara någon vecka eller två i en glasburk i kylen, om det inte finns tid eller ork att göra en marängmed en gång

Pavlova

En marängbotten som du kan toppa medlemoncurd, grädde eller annat samt frukt och bär. Är du som jag en marängälskare så kan jag bara rekommendera att du provar en Pavlova