Maräng mandelmassa recept

Rabarber & jordgubbssoppa med mandelknappar och vaniljfluff

Rabarber & jordgubbssoppa med mandelknappar och vaniljfluff

Rulla ut mandelmassan till små rullar som skärs i 5mm skivor, platta till dem lätt och doppa dem i kanelsockret. Vispa äggvita med 25 g av sockret till ett fast skum, tillsätt resten av sockret och vaniljmärgen och vispa till en styv maräng. 100 g ODENSE Mandelmassa
Rabarberkaka med maräng

Rabarberkaka med maräng

Sist smulas det av grovt riven mandelmassa. Under tiden vispar man vitor med lite socker till en styv maräng som sedan breds över kakan
Äppeltårta med maräng

Äppeltårta med maräng

Mixa mandelmassa, ägg, smör och mjöl till en slät smet i matberedaren med kniven monterad. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa tills marängsmeten blir seg och blank
Rabarberpaj med maräng

Rabarberpaj med maräng

Vänd ner riven mandelmassa och spritsa eller klicka runt formen. 100 g mandelmassa. Blanda ihop mjöl, socker och smör till en pajdeg, för hand eller i matberedare
BANANKAKA MED MANDELMASSA

BANANKAKA MED MANDELMASSA

Min kollega Margaretha hade bakat en supergod tårta med maräng och nötbotten. Jag bakade dock en mjuk kaka, en banankaka med mandelmassa
Äppeltårta med maräng

Äppeltårta med maräng

Mixa mandelmassa, ägg, smör och mjöl till en slät smet i matberedaren med kniven monterad. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa tills marängsmeten blir seg och blank
Marängtårta  (lchf)

Marängtårta (lchf)

Tårtan var lika god andra dagen, någon trodde att  tårtbottnen var gjord av mandelmassa. Ställ formen åt sidan och vispa marängen
Centerbiskvier!

Centerbiskvier!

Nu är det dags för marängsmörkrämen. Riv mandelmassan grovt. Fortsätt vispa på medelhastighet tills marängen svalnat
Nutellabiskvier

Nutellabiskvier

Ha i strösockret i äggvitan och fortsätt vispa över kastrullen medan marängen värms upp och sockerkristallerna smälter
Dulce de leche biskvier

Dulce de leche biskvier

Dulche de leche maräng smörkräm. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa tills marängen kallnar
Mangomoussetårta med passionsfruktspuré!

Mangomoussetårta med passionsfruktspuré!

Italiensk maräng. Riv mandelmassan och rör ner ägg ev lite hackad mandel och kakao. Börja med marängen. Vispa tills marängen är fast och glansig
Daimbiskvier

Daimbiskvier

De är grymt goda med smörkräm baserad på maräng och har den ”riktiga” biskvismaken. Riv ner mandelmassan i en bunke och blanda ihop den med strösocker och äggvita till en slät kräm, (kör några varv med elvispen)
Kolabiskvier!

Kolabiskvier!

Marängsmörkrämen nedan är en riktig höjdare, gör hela satsen och kanske dela upp för olika smaksättningar
Dubbla mandelkakor

Dubbla mandelkakor

Jag valde att göra en marängsmörkräm istället för mammas klassiska, men jag lägger in båda alternativen här i receptet
Chokladbiskvier med dulce de leche

Chokladbiskvier med dulce de leche

Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en spritsbar konsistens
Bästa mens-baket! (Topp 5)

Bästa mens-baket! (Topp 5)

Vispa tills marängen blir glansig. Frukt eller bär + Mandelmassa. Riv mandelmassa över plattorna. Cravings
Glace au four

Glace au four

Maräng. Vispa marängen kall, häll direkt upp den i en spritspåse och dekorera glassbomberna (efter nedan montering) med små taggar runt om hela
Pavlova med sommarbär

Pavlova med sommarbär

Riv ner mandelmassan i marängsmeten och vänd det snabbt samman. Lägg marängen som ett stort berg på en bakplåt med bakpapper