Först ut är marängerna som innehåller honung istället för socker. De får lite mer färg än vanliga maränger men i övrigt är det ingen skillnad mot ”vanliga” vad jag vill minnas
Jag har vid flera tillfällen exprimenterat och försökt göra marängerna lite nyttigare genom att använda kokosblomssocker eller honung, men jag har dessvärre inte lyckats särskilt bra
Den är gjord på kokosmjölk, citronsaft + zest, honung och så har jag rett av den med maizena. En mjuk maräng möter en söt blåbärssylt och en sötsyrlig citronkräm
Därefter äggvitor till styvt maräng och vänd ner honung i flytande form. Den här efterrätten bjöd jag av på midsommarafton, med en tydlig sommarsmak av jordgubbar och en aning från flädersaft och honung
Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en maräng. Vänd ner mandelmjölet i marängen, ta en tredjedel i taget
Allt jag bakade var ur Roy Fares bok United states of cakes, förutom moussetårtan och marängerna. Blanda choklad, grädde, honung och salt i en mikrosäker skål