Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret. Bryn den lätt i smör. 3 msk smör, ca. 6 potatisar, stora (ca 1 kg) 3 msk smör, ca 2 gula lökar 3 dl vispgrädde 1 msk orökt kaviar 200 g ansjovisfiléer av skarpsill 1 msk ströbröd, siktat Salt, efter smak Peppar, efter smak
Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn. smör, till stekning. 2 kg högrev eller bringa 2 st gula lökar 2 st morötter smör, till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 –15 kryddpepparkorn 4–5 kryddnejlikor 2 msk ansjovisspad Salt peppar
Bre majonäs på brödskivorna (uteslut smör). Skala räkorna. Lägg på rikligt med pillade räkor. Garnera med citronklyftor, rädisor, sparris, sallad och dill
Sila av och tillsätt grädde och blanka med smör, koka ihop tills 2/3 återstår. 2 msk smör. Havskräftssoppa5 havskräftor 1 l fiskbuljong 6 cl matolja 4 dl vispgrädde 2 msk smör 4 cl konjak 2 cl Madeira 0,5 msk tomatpuré 2 schalottenlök, hackad 1 tsk paprikapulver 1 tsk maizenaredning, utrört med 2 tsk vatten salt och peppar, efter smak
Ingredienser 2 kg nötkött , högrev eller bringa 2 st gul lök(ar) 2 st morot 1 smör , till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 st kryddpeppar , 15 st hela korn 5 st kryddnejlika(or) , hela 2 msk ansjovisspad 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 1 potatis(ar) , kokta 1 st rödbetor , inlagda Köp receptet