Mannerström senap recept

Mannerströms Skagentoast

Mannerströms Skagentoast

Blanda majonäs, creme fraiche och senap med dill, rödlök och gräslök, salta och peppra. Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade
Mannerströms kycklingrullader

Mannerströms kycklingrullader

Blanda i senap, persilja och salt & peppar. Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem

Mannerströms griljerade julskinka

Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. 2 msk fransk senap. 2 msk svensk senap. 2 msk fransk senap. 2 msk svensk senap
Mannerström i Mårtenssons kök.

Mannerström i Mårtenssons kök.

Låt det svalna och blanda sedan ner senap och persilja, krydda med salt och peppar. )Smarrig mat blev det även i söndags när vi provade Mannerströms recept på kycklingrullader, ni har kanske sett reklamen han gör på tv för det
Leif Mannerströms hovmästarsås

Leif Mannerströms hovmästarsås

2 msk svensk senap. 1 msk mörk fransk senap. Hovmästarsås2 msk svensk senap 1 msk mörk fransk senap 3 msk socker 0,5 citron, saften 1 msk rödvinsvinäger 1 msk ljus soja några stänk worchestersås 0,5 tsk vitpeppar 1 msk vatten 1,5 dl raps- eller majsolja 1 knippe dill
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Gå inte förbi de obligatoriska klassikerna inlagd- och senapssill, de mjälla inlagda strömmingarna, hans vitlöksgravade strömming med löjrom, den utsökta marinerade anjovisen ( se recept nedan) och innovationen ålrökt sill
Kycklingrullader

Kycklingrullader

Jag tror att många med mig har blivit frestade att prova när vi sett Leif Mannerström laga rätten i sin reklam på tv
Recept på Sandefjordsåsen

Recept på Sandefjordsåsen

I tv-programmet "Sveriges mästerkock" gjorde Leif Mannerström en torskrygg med en sandefjordsås som såg jättegod ut och det var därför jag bestämde mig för att prova att göra den här
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Fast det där med rå lök ska man visst akta sig för enligt Mannerström. Även om en och annan vörtbrödssmörgås med julskinka och senap gärna slinker ner också
En dag på…Korvkurs på Allé

En dag på…Korvkurs på Allé

 Jesper Dahl, som arbetat många år i köket hos bla Leif Mannerström, visade oss hur vi skulle få ut fint kött från benen på den lilla halva grisen där på bordet
Jul på Öströö fårfarm

Jul på Öströö fårfarm

På kvällen blev det Kycklingrulader på Mannerströms vis, fast jag fick ändrat i receptet, då Dijonsenaps burken ekade tom
Okej, vad säger ni? Redo för fredagsmys?

Okej, vad säger ni? Redo för fredagsmys?

Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. (receptet är Leif Mannerströms)1 pkt (12 skivor) tunnskivad kycklingbröstfilé1 gul lök, skivad ½ pkt bacon, strimlat2 msk fransk senap1 dl hackad bladpersilja5 dl kycklingbuljong1 dl grädde½ dl crème fraicheSalt och pepparFräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. 2 msk fransk senap
Sandefjordsås till fisk

Sandefjordsås till fisk

Vi trodde oss tro att det var herr Mannerström, fråga oss inte varför men kanske beror det på att vi förknippar honom så starkt med fisk och såser