Blanda majonäs, creme fraiche och senap med dill, rödlök och gräslök, salta och peppra. Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade
Blanda i senap, persilja och salt & peppar. Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Låt det svalna och blanda sedan ner senap och persilja, krydda med salt och peppar. )Smarrig mat blev det även i söndags när vi provade Mannerströms recept på kycklingrullader, ni har kanske sett reklamen han gör på tv för det
Gå inte förbi de obligatoriska klassikerna inlagd- och senapssill, de mjälla inlagda strömmingarna, hans vitlöksgravade strömming med löjrom, den utsökta marinerade anjovisen ( se recept nedan) och innovationen ålrökt sill
Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt. Senap och ketchupsmak ska vi ha också och överst ost till gratineringen
I tv-programmet "Sveriges mästerkock" gjorde Leif Mannerström en torskrygg med en sandefjordsås som såg jättegod ut och det var därför jag bestämde mig för att prova att göra den här
Fast det där med rå lök ska man visst akta sig för enligt Mannerström. Även om en och annan vörtbrödssmörgås med julskinka och senap gärna slinker ner också
Jesper Dahl, som arbetat många år i köket hos bla Leif Mannerström, visade oss hur vi skulle få ut fint kött från benen på den lilla halva grisen där på bordet
Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. (receptet är Leif Mannerströms)1 pkt (12 skivor) tunnskivad kycklingbröstfilé1 gul lök, skivad ½ pkt bacon, strimlat2 msk fransk senap1 dl hackad bladpersilja5 dl kycklingbuljong1 dl grädde½ dl crème fraicheSalt och pepparFräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. 2 msk fransk senap