Säkert har smaken en hel del att göra med upphovsmannen till receptet, det är nämligen den gamle räven Leif Mannerström som delat med sej av receptet i en av hans kokböcker "Husmanskonst"
Varva därefter makaroniblandningen och osten i formen. Avsluta med ett lager ost. 3 dl riven ost. Koka upp vattnet och mjölken och koka makaronerna enl
Och så använder jag min kära prästost, inte grevé eller lagrad herrgård enligt herr Mannerström. Ta det försiktigt med saltet - både bacon och ost ger mycket sälta
Förut har jag alltid lagat makaronipudding enligt grundreceptet i Vår Kokbok, men sedan Mannerströms kokbok Husmanskonst intog mitt kök så är det hans recept som inspirerar
Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt. Senap och ketchupsmak ska vi ha också och överst ost till gratineringen
Eftersom jag köpte färdig röra så kan jag inte återge receptet på den men tipsar gärna om Mannerströms version, perfekt att göra i god tid och ha färdigt i kylen
Lägg då bacon över hela ytan innan du lägger på tomater och sist osten. Och om du som jag även gillar ost i maten och vill ha mer av det här, så kan jag tänka mig att det blir gott att ha det i spagettiblandningen