Ca 11½ dl Manitoba Cream. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet
Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka med Manitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Ingredienser för 20 st frallor50 gram jäst6 dl mjölk125 gram rumsvarmt smör16-17 dl manitoba cream2 msk socker1½ tsk salt1 tsk bakpulverGör på följande sättSmula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. 16-17 dl manitoba cream
svamp- & bladspenatpizza på manitoba cream-mjöl. Förutom ca 6 dl av manitoba cream-mjölet behöver du även 25g jäst, 1 msk rapsolja, 1 msk honung (eller annan sötning för helvegansk variant), 2,5 dl vatten och nån nypa salt
Jag bytte dock ut mjölet mot Manitoba Cream, ett mjölsort som ger saftigare och luftigare bullar. Om du inte hittar Manitoba cream så kan du även ta vetemjöl special
350 g Manitoba cream. Häll i ingredienserna i den ordning dom står, jag häller alltid i oljan först så att den smörjer paddlarna, dom lossar lättare då