Manitoba recept

Manitoba cream surdegsbröd

Manitoba cream surdegsbröd

På kvällen blandar du fördegen med 800 g manitoba creammjöl och 500 g kallt vatten. Det har hänt något med min man
Matbröd med havregryn (manitoba)

Matbröd med havregryn (manitoba)

100 g manitoba cream mjöl. För er som har en bakmaskin. Häll i vatten, olivolja, socker, salt och allt mjöl och smula till sist ner jästen
Frallor med Manitoba Cream

Frallor med Manitoba Cream

Ca 11½ dl Manitoba Cream. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet
Fransbrödbullar med Manitoba

Fransbrödbullar med Manitoba

16-17 dl manitoba cream. Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl
Baugetter med Manitoba­ Cream mjöl

Baugetter med Manitoba­ Cream mjöl

Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka med Manitoba­ Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Frallor med manitoba cream

Frallor med manitoba cream

Ingredienser för 20 st frallor50 gram jäst6 dl mjölk125 gram rumsvarmt smör16-17 dl manitoba cream2 msk socker1½ tsk salt1 tsk bakpulverGör på följande sättSmula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. 16-17 dl manitoba cream
Vaniljbullar med Manitoba Cream

Vaniljbullar med Manitoba Cream

Bullar som görs på samma sätt som kanelbullar, men ta vaniljsocker istället för kanelen. ) I övrigt likadant
Frallor med Manitoba och hel dinkel

Frallor med Manitoba och hel dinkel

Så har även jag gått och köpt den där lila påsen från Finax med Jan Hedh på bild som innehåller Manitoba mjöl
svamp- & bladspenatpizza på manitoba cream-mjöl.

svamp- & bladspenatpizza på manitoba cream-mjöl.

svamp- & bladspenatpizza på manitoba cream-mjöl. Förutom ca 6 dl av manitoba cream-mjölet behöver du även 25g jäst, 1 msk rapsolja, 1 msk honung (eller annan sötning för helvegansk variant), 2,5 dl vatten och nån nypa salt
Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Stora, fluffiga frallor!

Stora, fluffiga frallor!

Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. 50 gram jäst 6 dl mjölk 125 gram rumsvarmt smör 16-17 dl manitoba cream (alt. 16-17 dl manitoba cream
Bästa kanelbullarna – Mjuka och saftiga

Bästa kanelbullarna – Mjuka och saftiga

Jag bytte dock ut mjölet mot Manitoba Cream, ett mjölsort som ger saftigare och luftigare bullar. Om du inte hittar Manitoba cream så kan du även ta vetemjöl special
Supergoda brödkakor

Supergoda brödkakor

Häll därefter i manitoba cream mjölet och arbeta degen kraftig. Ingredienser för 8 brödkakor2 pkt jäst1 liter mjölk150 g smör2 tsk bakpulver3 msk socker3 msk farinsocker2 äggulor3 dl dinkel, fullkorn2 dl havregryn18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special2 tsk saltGör så härSmula jästen i en bunke
Bröd med solroskärnor för bakmaskin

Bröd med solroskärnor för bakmaskin

350 g Manitoba cream. Häll i ingredienserna i den ordning dom står, jag häller alltid i oljan först så att den smörjer paddlarna, dom lossar lättare då