Mangosorbet recept

Nyttig mangosorbet utan glassmaskin

Nyttig mangosorbet utan glassmaskin

Först ut av de nyttiga glassarna har vi en fräsch mangosorbet. Det här inlägget är i samarbete med Kitchentime
Nyttig mangosorbet

Nyttig mangosorbet

När man försöker äta nyttigt kan det ibland vara svårt att ersätta vissa saker som man vanligtvis brukar äta
Mangosorbet

Mangosorbet

Koka en sockerlag på vattnet och sockret, låt svalna. Mixa fruktköttet av mangon och smaka av med citron/limesaften
Mangosorbet

Mangosorbet

Solgul, krämig och svalkande god mangosorbet.   Solgul, krämig och svalkande god mangosorbet. 300g fryst mango
Passionerad mangosorbet

Passionerad mangosorbet

Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 dl vatten 1 1/3 dl strösocker 1 mango 2 passionsfrukter Till garnering färsk mynta passionsfrukt Lägg till i inköpslistan
Mangosorbet

Mangosorbet

Häll socker och vatten i en kastrull och koka ihop till sockerlag. Skala magnofrukterna och skär dem i bitar
Mangosorbet

Mangosorbet

Snabb mangosorbet (4 portioner). Det faller snö i stora flingor ute, men inne provar vi indisk glass. Ur min nya kokbok "David Batras inte så tråkiga indiska mat" som faktiskt fanns på Akademibokhandelns bokrea
Fräsch mangosorbet med blåbär (raw)

Fräsch mangosorbet med blåbär (raw)

Även om jag tycker om att mumsa glass året runt, blir jag lite extra sugen när våren och sommaren kommer och temperaturen stiger
Mangosorbet

Mangosorbet

Gjorde mangosorbet häromdagen. Läskande gott. Bra om man har en glassmaskin vilket jag har så blir den inte isig

Mangosorbet

1. Tag upp mangon så att den hinner halvtina. Koka upp vattnet med råsocker så att sockret löser upp sig
Kokoscrème brûlée med mangosorbet

Kokoscrème brûlée med mangosorbet

Så vi bjöd på kokoscrème brûlée med mangosorbet. Mangosorbet. När Wilhelm fyllde år någon vecka sedan, bjöd vi in hans familj på indisk buffé