Äntligen. Temat för Månadens Sötsak hos Theresia är utländskt, och vad kunde passa mig bättre. Jag som har en afrikansk själ, om än i en mycket svenskt bleksiktig förpackning
2 dl mangomarmelad. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Mixa digestivkexen till ett fint pulver, smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till bottnen
Jag köpte två paket fryst mango, som jag helt glömde bort och stoppa i frysen. Så då var det bara att hitta på något spännande att göra med 600 g tinad mango
I bakgrunden syns de som är toppade med ananas- och mangomarmelad, slurp. Ev citrusfruktsmarmelad eller annan marmelad (Jag tog ananas- och mangomarmelad
Blötlägg mangon i vattnet ett par timmar, koka den mjuk i samma vatten, mosa den med gaffel eller puréstav, tillsätt sockret och citronsaften, koka upp, smaka av och häll marmeladen på burkar