Varm mangoldsallad. / Anki och Håkan Varm mangoldsallad. Mangold är en riktigt tjusig växt det, en släkting till betorna och inte kål som vi gissade på - tänk vad man kan få lära sej på gamla dar
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Skölj och ansa rosenkålen. Ta loss blad efter blad och lägg dem i en skål. Dela den innersta delen i två bitar och lägg i skålen tillsammans med sköljda och slungade mangoldskott
Putsa köttet. Snitta en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Salta och peppra. Fräs champinjoner, vitlök och salladslök i smör i en stekpanna tills vätskan kokat in
Sen forellrom ovan ett pancettachips, en mangoldsallad & tryffelchips. Den här helgen har vi haft Knytismiddag tillsammans med Karin, Magnus, Martin, Lisa och alla ongar
(Jag gjorde min med mango, edamebönor, mangoldsallad, avokado, färsk spenat och pumpafrön). När det är sommar o varmt är det verkligen gott med sallad i alla dess olika former tycker jag och det går o variera hur mycket som helst
65 g mangoldsallad. Majs- och sesamplättar. 15 juni 2015, 21. 21. För ett litet tag sen provade vi på ICAs matkasse och vi blev riktigt nöjda så efter lite funderande beslutade vi oss för att faktiskt köra på detta