2 tsk mangocurry. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Skala och strimla löken tunt. Blanda lök, gräslök, curry, gurkmeja, peppar, gräddfil och majonnäs
500 g stora, fina räkor med skaljungfruolivolja½ msk curry, gärna mangocurry från Santa Maria½ pkt saffranräkskalen2 vitlöksklyftor1 medelstor gul lök1 morot1 msk osötad tomatpuré2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin2 dl vattenjungfruolivolja2 - 3 morötter, ca 200 g1 medelstor purjolökräkbuljong + vatten, sammanlagt 5 dl1 burk skalade hela tomater eller körsbärstomater - gärna från Mutti1½ dl vitt vin eller matlagningsvin1½ dl valfri grädde3 msk hummerfondca 700 g skinn- och benfri laxfilé1 påse babyspenat, 65 gTina räkor och lax om de varit frysta
– mangocurry, curry, salt och peppar. Det här kan vara den snabbaste snabbmaten- currytonfisk. Min storasyster bjöd på den för snart 20 år sen, och jag har hållt fast vid den
Tillsätt mangocurryn samt gurkmejan när löken blivit mjuk. 2 tsk mangocurry. Börja med rajtan. Riv gurkan på den grova delen av ett rivjärn och krama ur det mesta av vattnet