Mandelpastan - eller mandelsmöret som det också kallas - innehåller bara ekologiskt odlade, malda, rostademandlar och lite havssalt, inga andra tillsatser
Linsgryta med harissa, russin och mandel Gör så här. Blanda mandeln med russinen. Servera couscousen med linsgrytan och strö över mandel- och russinblandningen
Olika nötter, frön, bönor, linser och ris behöver olika lång blötläggningstid, men för enkelhetens skull lät jag faktiskt mina mandlar/nötter och frön stå lika lång tid
Torka ur pannan och lägg mandlarna i stekpannan och rosta dem på medelvärme. Tillsätt äpple, russin, kapris och soja i pannan och fräs allt i 2 min så att äppeltärningarna börjar bli lite mjuka. 2 msk Russin
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Och glögg av olika sorter med russin och mandlar såklart. Lägg upp på den rostade baguetten,. Sallad med skivat päron, rostade valnötter och smulad ädelost
blanda alla ingridienser ien bunke utom russin alt tranbär. Blanda i russin alt tranbär. 1 dl russin eller torkade tranbär. 1 dl russin eller torkade tranbär
Rosta pinjenötterna (eller de skalade mandlarna) i en het och torr stekpanna. 1 dl pinjenötter eller mandlar. 1 dl russin (gula eller svarta). Lägg ner grönsakerna och russin i en gryta och låt allt bli varmt, lägg ner ris och ca 1–2 msk beryanikrydda. 1 dl pinjenötter eller mandlar. 1 dl russin (gula eller svarta)
torkade persikor, russin, äpplen, kokoschips. Hemmagjord granola. 27 april 2014, 10. 00. Det är inte det lättaste att hitta en glutenfri granola utan en massa socker
Skålla (koka upp och ta bort skalet) mandlarna, rosta i olja och blanda i lite russin. Lite russin. Lägg upp de riset på ett serveringsfat, sprid ut potatisen ovanpå, lägg på kycklingen (dela den i mindre bitar), strö över mandlarna och russinen och lägg till sist på äggen och sen är det färdigt
Blanda 100 g rågsurdeg med 110 g vatten, 50 g vildjäst (vatten, socker, honung och russin som fått jäsa i rumstemperatur 4-5 dagar - recept finns på nätet) och 150 g fint rågmjöl
Men glögg med mandel och russin blir det på söndag, hos några goda vänner. Glad Advent Så här i Adventstider tänkte jag bjuda på ett pepparkaksrecept, som passar även oss som äter LCHF