Hacka mandeln grovt och blanda med övriga ingredienser till mandelsmulorna till en deg. Lägg rabarbern och lite av lagen ovanpå ägglikörkrämen före servering och strö över mandelsmulorna
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg. 3. Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg. 3. Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning
Toppa med havre- och mandelsmul och ringla över grädde. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda samman alla ingredienser till smulet och smula ut det på en plåt täckt med bakplåtspapper
Sätt ugnen på 175 grader. Halvera och kärna ur äpplena. Häll socker och grädde i en kastrull. Sjud utan lock i 10–15 minuter, tills kolasmeten tjocknat något
Rulla bollarna i kokosflingor eller mandelsmul. Underbart är ibland alldeles för kort. Det ljuvliga vårvädret vi haft de senaste dagarna verkar ha tagit en paus, för nu hänger molnen tunga och gråmulna på himlen igen, och temperaturen har traskat ned